Trzeba było pytać Zabstyl kiedy grind był, on by pewnie wiedział. Robił ktoś z was polewę z białka, taką jak KPS czasem robił do naleśników? Co dodajecie, bo piszą, że wody można dodać niewiele, mam jeszcze maślankę i mleko. Żeby taka w miarę gęsta wyszła.
Mleko samo mogę doić ile wlezie. Płatki dzień w dzień żytnie + 400 ml mleka wchodzi i jest super, a jak mieszam z białkiem to jakaś chvjnia się dzieje. To może próbować z samą wodą albo z mlekiem bez laktozy.
[...] do pyr to ja wam powiem, że mało która restauracja robi dobre puree ziemniaczane, traktują robienie puree na odpyerdol, posolone ziemniaki ugniatają i tyle. Ja zawsze dodaje mleko i trochę tłuszczu roślinnego i ugniatam bardzo mocno, dzięki czemu jest bardzo gładkie i kremowe. Niektórzy dają śmietanę, ale dla mnie to by było za tłuste. Co do [...]
[...] i postawne ... a teraz panie ... a taka metoda a siaka a owaka a pigułki takie a pastylki jeszcze inne a tego proszku jedną miarkę rano na wodę a tego 3 miarki wieczorem na mleko (ino chude bo inaczej nie zadziała) czasem tak se myślę jak to było zanim ludzie się "oświecili" z magazynów kolorowych z telewizorni z internetów ... jak se radzili [...]
[...] of net muscle protein synthesis. These results suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis. w skrócie: mleko spożywane po treningu zwiększa syntezę białek mięśniowych, ale mleko tłuste ma tutaj działanie korzystniejsze niż mleko chude. To jako margines, tak pod prąd, żeby dać [...]
[...] wiek, masa ciała, stan zdrowia oraz rodzaju aktywności fizycznej. Najkorzystniejsze dla organizmu jest białko pełnowartościowe zawarte w takich produktach jak: mleko, przetwory mleczne, mięso, drób, ryby czy jajka. Mleko zawiera średnio od 1 do 3% białka. Jego zawartość w przetworach mlecznych jest znacznie większa. Przykładowo od [...]
[...] on, że produkty te są zalecanym źródłem protein, witamin z grupy B, witamin A i D, wapnia, fosforu, żelaza i cynku. Niektórzy chcieliby zapewne zakwalifikować mięso i mleko do kategorii " dowolnej '', ale wtedy nie powinny być te produkty - szczególne polecane, ponieważ składniki odżywcze można uzyskać ze zdrowszych źródeł, jak jest [...]
[...] Reszta myszy nie dotrwała do końca eksperymentu. W grupie myszy karmionych mlekiem ogrzewanym do 80oC trzy myszy zdechły ciągu 3 tygodniu, myszy z kolejnej grupy zjadające mleko podgrzewane do100oC, pozdychały w ciągu 2 tygodni, myszy zjadające mleko podgrzewane do 120oC przetrwały zaledwie 1 tydzień, a ostatnia grupa (140oC ) zdechła po 3-5 [...]
W przypadku moringi są spore przekłamania... Tak to jest opierać się na danych od producenta. W 10g sproszkowanych liści jest bardziej coś około 5% RDI wapnia niż 20%. Tak samo pozostałe dane pewnie są przekłamane. Szkoda, bo szukałem jakiegoś wygodnego zamiennika produktów mlecznych przy wapniu. btw Jakby ktoś miał wiarygodne źródła wartości [...]
[...] of net muscle protein synthesis. These results suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis. tez ludzie kaza unikac mleko z jakiego powodu? pomijajac fakt ze jest laktoza jesli ktos toleruje ja to jakie jest przeciw spozywaniu mleka nawet po treningu? oczywiscie nie 1000ml ale 100-200ml [...]
[...] ścianki zatruwając cały organizm. Przyczyny: -złe łączenie pokarmów, np. białek z węglowodanami ( mięso z ziemniakami) -spożywanie dużych ilości białka ( wędliny, mięso, mleko) powoduje procesy gnicia i powstawanie metanu w jelitach -nadmiar potraw mącznych łączonych z masłem, margarynami i cukrem, żółty ser, słodycze, drożdżówki, kasze na [...]
[...] i zakwasy w nich powstające po znacznym wysiłku fizycznym. Miałeś kiedykolwiek z tym do czynienia? Zakwasy mięśni objawiają się nieprzyjemnymi bólami powodowanymi przez kwas mlekowy gromadzący się w mięśniach. Mechanizm zakwasów mięśniowych jest bardzo prosty. Nagły, duży wysiłek, do którego organizm zwykle nie jest przyzwyczajony, wymaga [...]
[...] http://www.youtube.com/watch?v=BMnparqmJ5I&hl=pl koleś od 5 min gada co należy jeść wiem że po angielsku ale gada (cukier,mleko smażone tłuszcze przyprawy mieszanie tłuszczy węgli w jednym posiłu nasila oczyszcza dieta warzywa owoce zielona herbata ... chyba też mówi imbir nie wiem ogólnie to co [...]
[...] wyglądać jak jogurt. Jogurt ? zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak twarożek. Twarożek - zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak biały ser. Biały ser to i tak w sumie zepsute mleko. Jeżeli uda się wydłubać coś nie-zielonego, jest w porządku. Smacznego. Mięso Jeżeli otwarcie lodówki sprawia, że bezpańskie psy i koty zaczynają przepychać się pod [...]
[...] lub częściowo, jakichkolwiek naturalnych składników mleka. Ochronie oznaczeń podlega m.in. nazwa "ser". Rozporządzenie w odniesieniu do produktów innych niż mleko lub przetwory mleczne zakazuje używania etykiet, dokumentów handlowych, materiałów reklamowych, reklamy oraz formy prezentacji, która wskazuje, implikuje lub sugeruje, [...]
KORPORACJE 1.Tradycyjny kapitalizm : Masz dwie krowy - sprzedajesz jedna i kupujesz byka, stado się powiększa, rozwijasz biznes, sprzedajesz pogłowie, mleko itp. 2. Korporacja amerykańska Masz dwie krowy, sprzedajesz jedną i zmuszasz drugą żeby dawała mleko jak cztery krowy, jesteś wielce zdziwiony jak krowa pada martwa 3. Korporacja francuska [...]